Feri Dari Kuala Besut Jetty ke Perhentian Island

JAMINAN REDBUS

bus
PROMOSI YANG MENARIK Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
bus
PILIHAN YANG DIPERCAYAI Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
bus
PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah
PENGENDALI FERI TERBAIK
operator logo
Said Bonanza

Jadual Ferry dan Harga Kuala Besut Jetty ke Perhentian Island

Pengendali Feri Feri Pertama Feri Terakhir Tempoh
Said Bonanza

Feri Kuala Besut Jetty ke Perhentian Island

redBus mengurus semua keperluan tempahan feri anda Kuala Besut Jetty hingga Perhentian Island dengan portal tempahan feri dalam taliannya yang menampilkan pengendali feri terbaik di Singapura. Yang perlu anda lakukan hanyalah log masuk ke redBus.sg dan cari feri Kuala Besut Jetty ke Perhentian Island. redBus menawarkan pelbagai pilihan pengendali feri, laluan feri, dan kemudahan membuat tempahan feri secara dalam talian. Cari feri antara Kuala Besut Jetty dan Perhentian Island dan tempah satu mengikut jadual feri yang sesuai. Anda boleh membandingkan harga tiket feri Perhentian Island dan menempah feri yang berpatutan serta-merta melalui kami. Setelah memilih feri dan tempat duduk, anda akan diarahkan ke gateway pembayaran dan tidak lama lagi tiket feri Kuala Besut Jetty ke Perhentian Island anda akan dihasilkan.


Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket feri dalam talian di Malaysia?
Anda boleh menempah feri pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket feri anda dalam masa beberapa minit sahaja.
Bagaimana cara untuk saya menempah feri dari Kuala Besut Jetty ke Perhentian Island?
Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali feri pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.
Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?
Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali feri di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.
Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?
Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).
Apakah masa terbaik untuk mengunjungi Pulau Perhentian?
Waktu terbaik untuk mengunjungi Pulau Perhentian adalah antara bulan Mac dan November. Ini adalah musim kemarau dalam tempoh ini. Musim puncak perjalanan adalah pada bulan Julai, dan tidak dianjurkan untuk melakukan perjalanan ke Pulau Perhentian pada musim hujan.
Berapa lama perjalanan dari Jeti Kuala Besut ke Pulau Perhentian?
Perjalanan dengan kapal sangat disyorkan dari Jeti Kuala Besut ke Pulau Perhentian. Hanya memerlukan 30-45 minit dengan kapal laju. Namun, anda juga boleh memilih kapal kargo, tetapi memerlukan sedikit lebih banyak masa, katakan kira-kira satu jam 30 minit. Perkhidmatan ini disediakan sepanjang hari dari jam 9 pagi hingga 5 petang.
Adakah Kepulauan Perhentian selamat dikunjungi?
Kepulauan Perhentian adalah tempat yang selamat untuk dikunjungi. Terdapat beberapa kejadian kecurian, jadi anda perlu berhati-hati. Sebilangan besar pelancong mempunyai masa yang damai dan menyenangkan di pulau-pulau ini, dan selamat untuk merancang hujung minggu yang santai ke destinasi ini. Pada masa ini, kerana pandemi, ada banyak larangan perjalanan yang berlaku. Anda harus menyemak laman web rasmi kerajaan untuk mendapatkan maklumat terkini.