Feri Dari Tanah Merah ke Batam Centre

JAMINAN REDBUS

bus
PROMOSI YANG MENARIK Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
bus
PILIHAN YANG DIPERCAYAI Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
bus
PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah
PENGENDALI FERI TERBAIK
operator logo
Sindo Ferry

Jadual Ferry dan Harga Tanah Merah ke Batam Centre

Pengendali FeriFeri PertamaFeri TerakhirTempoh
Sindo Ferry

Feri Tanah Merah ke Batam Centre

Hanya di seberang perairan Singapura adalah Batam, tempat yang sempurna untuk percutian hujung minggu ke Indonesia. Pulau ini mempunyai segalanya dari spa, resort, kafe, restoran, dan pilihan hiburan lain. Untuk sampai ke Batam, anda boleh memilih feri Tanah Merah ke Batam.Maklumat Feri Tanah Merah ke BatamCara paling cepat untuk melakukan perjalanan dari Tanah Merah ke Batam Centre adalah dengan menaiki feri dari Terminal Feri Tanah Merah. Perjalanan feri terus berlepas dari Tanah Merah, dan perjalanan hanya mengambil masa satu jam.Bagaimanakah cara menempah tiket feri dari Tanah Merah ke Batam Centre di redBus?Batam Centre membolehkan pelancong merasai keindahan pulau-pulau dan kehidupan pantai di sekitarnya. Terdapat banyak peluang untuk pergi menyelam skuba, melawat pantai berpasir putih yang berdekatan, dan menikmati percutian yang indah dari bandar dengan menaiki feri Tanah Merah ke Batam melalui redBus.Berikut adalah cara menempah tiket anda dari Terminal Feri Tanah Merah ke Batam secara dalam talian di platform redBus -  • Muat turun aplikasi redBus di telefon anda atau lawati tapak web rasmi redBus di desktop anda untuk menempah feri dari Tanah Merah ke Batam.
  • Tetapkan sumber kepada Tanah Merah dan pilih Batam Centre sebagai destinasi perjalanan anda. Pilih tarikh perjalanan dan klik 'Cari' untuk mendapatkan senarai pilihan tiket yang berkaitan dengan feri ke Batam dari Tanah Merah.
  • Pilih feri anda dan pilih tempat duduk. Isi maklumat penumpang.
  • Bayar tiket anda secara dalam talian menggunakan kaedah pembayaran pilihan anda. Anda boleh membayar melalui NEFT, kad kredit/debit, dan dengan cara lain di aplikasi/tapak web redBus.
  • Sebaik sahaja anda membuat pembayaran, mel pengesahan akan dihantar secara automatik ke alamat e-mel anda. Tarikh perjalanan anda, waktu berlepas, nombor tempat duduk, dan maklumat lain akan dinyatakan dalam e-mel ini. Anda juga akan mendapat m-tiket dan e-tiket yang dihantar ke peti masuk anda.


Pada hari perjalanan anda, redBus akan menghantar pautan penjejak melalui SMS di nombor telefon anda untuk feri Tanah Merah ke Batam. Anda boleh mengklik padanya untuk melihat status dan lokasi feri untuk memastikan anda tepat masa. Anda boleh mengakses perkhidmatan sokongan redBus melalui aplikasi atau tapak web dengan mengklik tab 'Bantuan' untuk bantuan atau pertanyaan tambahan.Pengendali Feri Tanah Merah ke Batam CentreSindo Ferry, pengendali terbesar di Batam dan Singapura, juga adalah salah satu pengendali terbaik yang boleh anda pilih untuk mengalami perjalanan yang paling selesa dengan tiket yang berpatutan. Dengan pengalaman lebih 20 tahun, Sindo Ferry terkenal di kalangan penduduk tempatan dan pelancong kerana boleh dipercayai dan boleh diharap serta menyediakan perkhidmatan di hampir setiap laluan.Anda dapat menempah tempat duduk dengan mudah untuk Sindo Ferry dari Tanah Merah ke Batam secara dalam talian di tapak web atau aplikasi mudah alih redBus. Setelah menempah tiket, anda hanya perlu duduk dan nikmati gelombang ombak dan lautan yang indah sementara Sindo Ferry membawa anda ke destinasi dengan selamat.Purata Harga Tambang Feri Tanah Merah ke Batam CentrePurata harga tiket untuk feri Tanah Merah ke Batam adalah sekitar $18. Walau bagaimanapun, harga feri mungkin berubah bergantung kepada pengendali yang menyediakan perkhidmatan dan jenis feri yang anda pilih. Semasa menempah tiket feri anda secara dalam talian di redBus, anda dapat memilih berdasarkan jenis dan pengendali feri.Jadual Feri Tanah Merah ke Batam CentreFeri Tanah Merah ke Batam pertama berlepas sekitar jam 12:30 tengah hari, dan ia sampai di Batam Centre dalam masa kira-kira 1 jam. Feri terakhir hanya sejam kemudian, pada jam 1:20 petang. Feri boleh didapati hampir setiap hari dalam seminggu, dan masa mungkin berubah pada hujung minggu dan hari cuti. Jadi, jika anda bercadang menaiki feri ke Batam Centre dari Tanah Merah, rancang dan semak secara dalam talian untuk jadual terkini. Anda boleh menyemak jadual feri dengan cepat di aplikasi/ tapak web redBus.Aktiviti yang boleh dilakukan di BatamTerdapat beberapa aktiviti di Batam yang anda boleh nikmati. Antaranya ialah:  • Sukan Air

Salah satu aktiviti yang paling popular di Batam adalah sukan air, dan tempat terbaik untuk mengalaminya adalah di Batam Cable Ski Park. Di sini, pengunjung dapat menikmati aktiviti yang menyeronokkan seperti jet ski, berkanu, dan juga snorkeling.  • Pulau Penyengat

Terdapat beberapa pulau di sekitar Pulau Batam yang sangat sesuai untuk lawatan sehari. Pulau Penyengat adalah salah satu pulau yang menakjubkan ini. Anda boleh menghabiskan sehari di sana dengan mudah, berjalan-jalan, menghabiskan waktu petang dengan berjemur, dan tinggal sehingga malam untuk melihat pemandangan matahari terbenam yang menakjubkan. Pulau ini juga merupakan tempat terbaik untuk melihat sepintas lalu kehidupan warga tempatan Indonesia.  • Kembara di sepanjang Pantai Utara

Walaupun pelancong biasanya cenderung untuk melawat tempat-tempat utama di Batam, anda boleh menjelajah lebih jauh sedikit dengan mengembara ke pantai utara Batam. Salah satu cara terbaik untuk menegembara di sini adalah dengan menyewa basikal atau motosikal dari bandar dan memandu ke utara melewati hutan-hutan rimbun dan perairan. Laluan ini akan membawa anda ke takungan Duriangkang dan kemudian di sepanjang Pantai Nongsa.  • Pantai Nongsa

Pantai Nongsa adalah tempat yang sesuai untuk orang yang ingin melarikan diri dari kesibukan kota. Pantai ini mempunyai suasana yang sangat santai dan kurang sesak daripada beberapa tempat lain di pulau ini. Pantai ini juga memiliki pelbagai restoran, menjadikannya tempat terbaik untuk makan malam yang damai.


Soalan Lazim

Bagaimanakah cara membuat tempahan tiket feri online di Malaysia?
Anda boleh menempah feri pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan melayari tapak web rasmi redBus iaitu www.redbus.my. Tapak web ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket feri anda dalam beberapa minit sahaja.
Bagaimanakah cara menempah feri dari Tanah Merah ke Batam Centre?
Anda boleh mengunjungi pelabuhan dan pergi ke gerai milik operator feri pilihan anda, berbaris, memilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika tidak, anda boleh melayari www.redbus.my dan menempah tempat anda dalam masa 5 minit.
Perlukah saya mencetak tiket feri saya sebelum menaiki feri?
Ya, lebih baik anda mencetak tiket feri anda kerana setiap pengendali feri mempunyai peraturan menaiki kapal yang berbeza.
Bagaimanakah cara membayar tiket feri saya di tapak web redBus?
Terdapat beberapa cara pembayaran yang ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar sama ada dengan kad kredit, kad debit, atau mereka boleh memilih salah satu bank yang tersenarai ketika anda mengklik “FPX (Pindahan Bank Dalam Talian Malaysia).
Bagaimanakah cara untuk ke Terminal Feri Tanah Merah dari Lapangan Terbang Changi Singapura?
Dari lapangan terbang Changi, penumpang boleh menaiki bas terus dari Terminal 1 ke Terminal Feri Tanah Merah. Perkhidmatan tersedia hampir setiap 30 minit, dan perjalanan mengambil masa sekitar 15 minit. Pilihan terpantas ialah dengan menaiki teksi dari lapangan terbang ke Terminal Feri Tanah Merah.
Apakah yang boleh dilakukan di Batam Centre?
Walaupun tidak ada banyak tarikan di Batam, ia masih memiliki banyak tempat dan aktiviti yang menyeronokkan termasuk: Sukan air, Kuil Maha Vihara Duta Maitreya, Pulau Penyengat, Pantai Nongsa, Menyelam Skuba, Pulau Bintan, Taman Ocarina.
Adakah perkhidmatan feri langsung tersedia dari Tanah Merah ke Batam Centre?
Ya, terdapat feri langsung ke Batam dari Tanah Merah. Walau bagaimanapun, terdapat sangat sedikit perkhidmatan di laluan ini, jadi rancang terlebih dahulu jika anda ingin pergi ke Batam Centre dari Tanah Merah.
Apakah cara termurah untuk perjalanan dari Tanah Merah ke Batam Centre?
Pelancong boleh melakukan perjalanan dari Tanah Merah ke Batam Centre melalui pelbagai mod pengangkutan. Walau bagaimanapun, perjalanan melalui feri adalah mod pengangkutan termurah dengan tiket feri yang murah dan masa perjalanan yang cepat.
Apa yang boleh anda harapkan di atas feri dari Tanah Merah ke Batam Centre?
Perjalanan melalui feri adalah mod pengangkutan yang paling digemari dan mudah antara Tanah Merah dan Batam Centre. Feri-feri ini diselenggara dengan baik dengan kakitangan yang ramah memastikan perjalanan yang menyenangkan bagi semua penumpang. Armada feri moden ini luas, mempunyai tempat duduk yang selesa dengan banyak ruang kaki, dan dilengkapi dengan kemudahan dalam feri terkini.
Apakah garis panduan keselamatan yang perlu saya ikuti semasa menaiki feri dari Tanah Merah ke Batam Centre?
Semasa anda melakukan perjalanan ke Batam Centre dari Tanah Merah dengan feri, anda perlu memakai topeng muka sepanjang perjalanan dan di semua tempat awam. Walaupun di dalam feri, penjarakan sosial 1 meter adalah wajib dan harus diikuti bersama dengan panduan keselamatan COVID-19 yang lain. Peraturan perjalanan sering berubah pada masa ini kerana krisis coronavirus. Adalah lebih baik untuk menyemak tapak web rasmi kerajaan untuk maklumat terkini.