Pasir Gudang Passenger Ferry

toggle
30/03/2023
Select Date

Diskaun hebat apabila anda menempah perjalanan pergi dan balik! Dapatkan POTONGAN 50% - Gunakan Kod: RBFERRY


Penumpang
Dewasa
13 thn & ke atas
1
Anak
Umur 2-12 tahun
Add

Pasir Gudang Passenger Ferry Laluan-laluan Feri & Waktu Perjalanan

Laluan Feri Pertama Feri Terakhir
Pasir Gudang ke Batam 09:30 17:30 TEMPAH SEKARANG
Batam ke Pasir Gudang 11:20 14:50 TEMPAH SEKARANG

Tempahan Tiket Pasir Gudang Passenger Ferry

Pasir Gudang Passenger Ferry adalah salah satu pengendali feri terkemuka di Asia Tenggara yang menjanjikan perkhidmatan dan keselesaan yang sangat baik. Memesan feri dengan Pasir Gudang Passenger Ferry dilengkapi dengan harga yang berpatutan dan tawaran istimewa pada beberapa kesempatan. Anda boleh menempah feri yang sesuai dari Singapura ke Indonesia dan dari Indonesia ke Singapura dengan memilih Pasir Gudang Passenger Ferry sebagai pengendali di redBus. Untuk semua laluan, waktu feri, dan harga Pasir Gudang Passenger Ferry, periksa maklumat di bawah. Anda juga boleh melihat jadual waktu yang terperinci.

Soalan Lazim

Adakah terdapat feri terus antara Batam dan Pasir Gudang?
Ya, terdapat perkhidmatan feri terus dengan feri Penumpang Pasir Gudang yang menyediakan laluan feri Batam ke Pasir Gudang.
Berapa lamakah masa diambil untuk pergi dari Batam ke Pasir Gudang?
Ia mengambil masa sekitar 1 jam 30 minit untuk menempuh laluan feri ini. Anda boleh menyemak jadual feri Batam ke Pasir Gudang sebelum membuat tempahan tiket feri secara dalam talian.
Adakah Pasir Gudang Passenger Ferry beroperasi hari ini?
Ya, Pasir Gudang Passenger Ferry beroperasi pada 30-03-2023(UTC).

Jadual Feri Pasir Gudang

Perjalanan Pasir Gudang ke Batam Batam ke Pasir Gudang
18.30 AM6.30 AM
210.30 AM9.15 AM
31.30 PM11.20 AM
45.30 PM2.50 PM

Tempahan Tiket Pasir Gudang Passenger Ferry dalam talian di redBus

Untuk melancong dengan Pasir Gudang Passenger Ferry, log masuk ke redBus.sg dan tempah tiket feri anda di mana sahaja di Singapura atau Indonesia. Yang mesti anda buat ialah memilih destinasi yang diinginkan dan memilih feri dan masa yang sesuai dari senarai. Pelancong dan menempah tiket Pasir Gudang Passenger Ferry dengan membuat pembayaran melalui kad debit, kad kredit, dan perbankan bersih di redBus. Penumpang juga boleh mendapat tawaran istimewa jika berlaku. 

Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Pelancong yang melawat Taman Laut Malaysia perlu membayar nominal pemuliharaan caj seperti yang dikehendaki oleh Akta Fi 1951, Perintah Fi (Taman Laut Malaysia) 2017. Hasil yang dikutip daripada caj tersebut disalurkan kepada Kumpulan Wang Amanah Taman Laut dan Rizab Laut untuk mengurus dan menyelenggara taman-taman tersebut, serta menyediakan kemudahan dan keselesaan kepada pengunjung.

Orang kurang upaya dikecualikan daripada pertuduhan, dan penduduk yang tinggal di pulau yang dikelilingi oleh Taman Laut juga dikecualikan.

Selain itu, terdapat kadar bayaran yang berbeza untuk aktiviti seperti perkhemahan, penyelidikan, penggambaran/dokumentari komersial, selam skuba dan pelayaran. Sila semak Portal Rasmi Jabatan Perikanan Malaysia untuk maklumat lanjut.

Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Kumpulan umur MYKAD pemegangBukan Pemegang MYKAD
Dewasa RM 5 RM 30
Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun)RM 2RM 15
Warga emas berumur (60 tahun ke atas) RM 2 RM 15
Dilumpuhkan PercumaPercuma

Bandar-bandar paling popular bagi Pasir Gudang Passenger Ferry

lain-Lain Pengendali